Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо вози като .. кару.а :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защо вози като .. кару.а :(

Здравейте,
    Смениха ми предните амортисьори (защото единия засече)
    за 250лв (със смяната), някакви Оптимал - газови и сега все едно съм седнал в колата на Флинтстоун. трябва ли да мине време нещо да се разработят или ... съм захапал дървото и чак при следваща смяна ще има разлика?
    Alfa 145 2,0TD 98

Просто явно са по-твърди. Щот са нови Кат изпуснат ше омекнат.

Не знам оригинално кви са, дали едностранно действащи или двойно. Че са газови е ясно. Аз като сменях мойте задните се получи същото дърво. Оригиналните ми бяха газови едностранно действащи, а аз сложих двустранно. И сега е като лагерна количка Ще ги сменям пак.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

При мен беше обратно, имах двустрани задни, смених ги с маслени едностранни и колата си е супер не потскоква... патищата не са ни баш за тври амортисори..
      ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

газови = твърда возия и стабилност на пътя
        маслени = мека возия
        газови действащи в едната посока = твърда возия
        в двете посоки = колата на флинстоун, ама пък супер за картинг пистата... всеки сам си избира.
        на 145, ако няма да се състезава някой, аз лично препоръчвам маслени двойно действащи... ако има
        или просто маслени. Колата няма багажник назад както 146 и съвсем става като картинг с газовите.
        на темпрата сложих газови и колата си стана супер.. но темпрата си има ясно изразено рамо/багажник зад оста на задния мост.
        145 си е картинг по природа така че, не очаквайте мека возия, просто колата е така устроена... да се чувства добре на писта.
        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
        сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Истината е, че возията на тези коли по принцип е дървена.
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Газовите са така - лесни каручка маллеле ох ох леко по релсите, че ми стана хубаво . .
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Преди смяната на оригиналните амортисьори с "Кони" пак си беше твърда возията, но като че ли сега с новите е една идея по-комфортно! Явно по-добре поемат бабуните. Ама по релси или дюнообразни павирани псевдо улици ....мамата си трака...друса ли друса....и това на 15ки...Лятото на 17ки не ми се мисли
              Та в тоя ред на мисли...Всички алфи са с твърда возия по дифолт...
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Преди смяната на оригиналните амортисьори с "Кони" пак си беше твърда возията, но като че ли сега с новите е една идея по-комфортно! Явно по-добре поемат бабуните. Ама по релси или дюнообразни павирани псевдо улици ....мамата си трака...друса ли друса....и това на 15ки...Лятото на 17ки не ми се мисли
                Та в тоя ред на мисли...Всички алфи са с твърда возия по дифолт...
                Ти със 147цата си си ок, за 145 по черен път последния ти проблем са амортисьорите , на всяка неравност си оставяш вътрешностите и слизам да гледам какво пак е задрало, бронята или картера
                Alfa 145 1.6 TS 16V '99
                Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

146 TS е същата работа, вече пуках картер веднъж, сега като вляза в някоя малка лунообразна уличка и съм на нокти докато мина...
                  159 1.9JTDM

146 ti

Comment

бе и моята твърдичко си вози, ама като цяло е ОК, не е като лагерна количка
                    пък и сравнително стабилна... не знам, май phoenix най-добре го е написал
                    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                    x145 1.6 boxer

Comment

Ас мисля че алфата е по тврда одколко стабилна???
                      ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

и моята си вози по твърдо но свикнах отностно стабилността мисля че не е много стабилна незнам това е мое мнение
                        -------------------------------
                        ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                        ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

С какви гуми ги карате тия вашитее коли , та са нестабилни ? Моята е с 195/50/15 и се залепя за пътя като муха на лайно . А за возията , да като каруца е ... ама от ония старите с металните колелета
                          145 1.6 ТС '97 ех.
                          145 1.9 JTD '00
                          307 CC 2.0 '04

Comment

Колега, Алфа 145/146 излиза фабрично само с газови амортисьори, и в Tecdoc също по фабричен номер пак само газови.... но стават от Fiat, Lancia -маслени.....
                            Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Working...
                            X